Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Ingredience:
4 středně velké kedlubny
200 g hovězího a vepřového mletého masa (mix)
1 cibule
1 vejce
1 lžíce oleje
libeček
muškátový oříšek
sůl
pepř
sýr (gouda, eidam)

Postup:
Kedlubny oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Když jsou měkké, seřízneme špičky, aby kedlubna stála a vydlabeme z nich lžící středy tak, abychom nepoškodili vnější tvar.

Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájený zbytek kedlubny. Přidáme maso a osolíme, opepříme.

Vychladlou směs promícháme s vejcem a dochutíme libečkem a muškátovým oříškem. Směsí naplníme vydlabané kedlubny, posypeme sýrem a zapečeme v troubě při 180°C dozlatova.