Malinový vír v cheesecaku

Malinový vír v cheesecaku

Ingredience – Mini cheesecaky:
190 g krémového sýra (typu Lučina, Palouček, Gervais apod.)
30 g erythritolu
1 velké vejce
citronová kůra na dochucení

Malinová náplň:
50 g malin
1 lžíce erythritolu

Postup:
Připravíme si papírové košíčky na muffiny. Elektrickým mixérem smícháme krémový sýr s vajíčkem dokud není hmota krémová a hladká. Přidáme erythritol a dobře zamícháme. Nepřemixovat!

Naplníme 8 papírových košíčků krémovou směsí a necháme odpočinout, aby zmizely případné bublinky.

Mezitím si připravíme malinovou směs. V malém kastrůlku smícháme maliny s erythritolem a zahřejeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme dokud směs nezhoustne (typ tekuté marmelády).

Vezmeme lžíci a do každého košíčku s krémovou směsí nalijeme malinovou hmotu. Špejlí zavíříme maliny do směsi. Košíčky dáme péci při 150°C asi 20-25 minut. Necháme vychladit.


Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 138 kcal
Bílkoviny: 6 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 11 g