Vepřové s paprikou

Vepřové s paprikou

Ingredience:
2 lžíce oleje
600 g vepřového masa (kýta, plec)
2 cibule
3 papriky
2 rajčata
20 g másla
sůl a pepř
1 lžička sladké papriky
¼ lžičky chilli
1 lžička tymiánu

Postup:
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky. Na větší pánvi rozpálíme olej a přidáme vepřové maso. Osolíme, opepříme. Maso opékáme, dokud se nevyvaří všechna tekutina, kterou maso vypustilo. Když je maso lehce osmažené, přidáme cibule nakrájené na větší kusy. Zamícháme.

Po změknutí cibule, přidáme na na kostky nakrájené papriky, zamícháme do směsi. Zvýšíme teplotu a opékáme. Jakmile papriky změknou, přidáme dvě rajčata zbavená slupky a nakrájená na kostičky. Když jsou uvařená rajčata přidáme koření osmažíme 2-3 minuty a přidáme máslo. Dobře promícháme a podáváme. Výborné s low-carb pečivem, květákovou rýží nebo jen křehkým salátem.


Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 100 kcal
Bílkoviny: 11 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 3 g



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *