Turecké kebaby

Turecké kebaby

Ingredience:
80 g cibule
500 g hovězího masa
1 a ½ lžičky chilli vloček
¼ lžičky černého pepře
2 lžičky sladké papriky
1/8 lžičky mletého římského kmínu
1 rovná lžička soli
70 g másla

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme cibuli, všechno koření a sůl a velmi dobře asi minutu promícháme. Přidáme maso a rozpuštěné máslo a vše smícháme dohromady, až je všechno koření i cibule dobře promísené s masem a směs je kompaktní.

Pokud bylo maso příliš suché a směs se rozpadá, můžeme přidat trochu rozpuštěného másla. Směs je potřeba mít kompaktní, aby držela dobře na špejli.

Odložíme do lednice alespoň na hodinu (maso se bude poté lépe zpracovávat).

Špejle namočíme alespoň na pár minut do vody, aby při grilování neshořely. Poté vyndáme z lednice masovou směs a ručně tvoříme válečky, které poté napíchneme na špejli. Takto zpracujeme všechno maso. Nejlepší je takto připravené kebaby grilovat na žhavých uhlících.


Nutriční hodnoty (100 g):
Kalorická hodnota: 250 kcal
Bílkoviny: 13 g
Sacharidy: 1 g
Tuky: 21 g