Turecký lahmacum

Turecký lahmacum

Ingredience:

Těsto:
Těsto na lahmacum uděláte stejné jako používáme na tortilly
semínka římského kmínu nebo černuchy

Masová směs:
1 lžíce olivového oleje
250 g hovězího masa (mohlo by být i jehněčí)
½ lžičky mletého římského kmínu
1 lžička garam masaly
½ lžičky pálivé papriky
3 lžíce rajského protlaku
sůl a čerstvě mletý pepř
koriandr
petržel na servírování

Postup:
Uděláme si tortillové těsto podle našeho receptu a vytvoříte z něj několik oválných placek, které umístíte na pečicí papír.

Na přípravu náplně na pánvi rozehřejeme olej a přidáme mleté maso. Přidáme všechno koření a trochu pepře. Na středním ohni opékáme, dokud maso není zcela hotové. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.

Přidáme rajský protlak, trochu vody a vaříme několik minut, dokud směs nezhoustne. Masová směs by neměla být suchá ani tekutá, konzistence by měla být taková, aby se dobře rozetřela na připravené tortillové placky.
Osolíme, opepříme a případně dochutíme.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Tortillové placky potřeme masovou směsí, zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby. Pečeme asi 10-15 minut.

Po vyjmutí z trouby posypeme nasekanou petrželí, případně koriandrem a ihned konzumujeme.


Nutriční hodnoty – masová směs (100 g):
Kalorická hodnota: 208 kcal
Bílkoviny: 16 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 15 g