Malinový dortík

Malinový dortík

Ingredience:
low-carb piškot
90 g krémového sýra (typu Lučina)
90 g kysané smetany
1-2 lžíce erythritolu
50 g malin
1 plátek želatiny

Postup:
Z low-carb piškotu vyřízneme kulatou formičkou kolečka a necháme je na dně formičky.

Vyšleháme krémový sýr s kysanou smetanou a erythritolem podle chuti. Na piškot v kroužku naneseme smetanovou směs.

Do mističky dáme nabobtnat do vody jeden plátek želatiny na cca 10 minut.

V kastrůlku krátce povaříme maliny s trochou vody do té doby než se maliny začnou rozpadat a utvoří se tekutější malinová směs s kousky malin. Odstavíme a do ještě teplé, ne však horké, malinové směsi dáme nabobtnalý plátek želatiny, který jsme předtím mírným pomačkáním zbavili přebytečné vody. Směs dobře promícháme až se želatina rozpustí.

Ještě teplou malinovou směs navrstvíme na smetanovou směs, dáme do ledničky a necháme do druhého dne rozležet a ztuhnout.


Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 256 kcal
Bílkoviny: 12 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 23 g


Piškot