Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Ingredience:
100 g lískooříškové mouky
20 g kokosové mouky
50 g másla
20 g moučkového xylitolu či erythritolu
1 žloutek
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky xanthanové gumy
1/2 lžičky želatiny

Postup:
Smícháme nejprve sypké ingredience – obě mouky, prášek do pečiva, xanthanovou gumu a želatinu. Máslo o pokojové teplotě rozetřeme nebo rozmixujeme spolu se sladidlem.

Do máslové hmoty přidáme žloutek a opět zapracujeme. Nakonec přidáme sypké přísady a vypracujeme pevné těsto. Necháme vychladit alespoň dvě hodiny.

Těsto rozdělíme na čtyři části a tvarujeme rohlíčky. Pečeme při 180°C dozlatova. Rohlíčky necháme vychladnout na plechu, ještě teplé po upečení by se mohly rozlomit.

Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým sladidlem nebo namočit špičky v rozpuštěné vysokoprocentní čokoládě.