Obrázky

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Tato kuřecí roláda je trochu netradiční, protože jsme použili mleté maso. A tak když nemáte čas vykosťovat kuře, nebo klepat plátek masa, rozmixujte ho! Špenát masu dodá šťavnatost, navíc je přímo nabitý mnoha vitamíny a minerály.

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Jednoduchá variace fat-head těsta, tentokrát se škvarky, se dá nakrájet na sendvič, namazat nějakou naší pomazánkou nebo jíst samotný….

Pomazánka z černých oliv

Pomazánka z černých oliv

Černé olivy se získávají na konci sklizně a jsou známé pro svou krémovější chuť. Jsou významným zdrojem vitamínů A a E, nenasycených mastných kyselin, vlákniny a minerálů, zejména železa, vápníku, draslíku a hořčíku. Tato pomazánka je velmi rychlá na přípravu.

Kuřecí gyros s tzatziky

Kuřecí gyros s tzatziky

Gyros je tradiční řecký pokrm připravovaný z různých druhů masa, především skopového nebo vepřového masa, grilovaných na rožni. My připravily jednodušší variantu z kuřecího, doplněnou o osvěžující tzatziky.

Vajíčkovo-sýrové vafle

Vajíčkovo-sýrové vafle

Vaflovač nemusíte používat jen na vafle na sladko. S těmito vajíčkovo-sýrovými vaflemi máme vždy velký úspěch, je to výborná snídaně nebo svačina. Dají se dobře transportovat a je možné je konzumovat za tepla i studena. Jejich příprava je velmi jednoduchá, a můžete přidat dalši ingredience nebo koření, které máte rádi!

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Není nic jednoduššího než tato pomazánka ze dvou ingrediencí. Ředkvičky jsou cenný zdroj vápníku, fosforu, železa a síry a mají velké množství vlákniny. Navíc, osolením ředkviček zmizí jejich štiplavost a smetanový sýr už jen zaručí její jemnost.